18 persoane CDI din Balti și-au aflat statutul pozitiv HIV

18 persoane CDI din Balti și-au aflat statutul pozitiv HIV

18 persoane CDI din Balti și-au aflat statutul pozitiv HIV in luna Noiembrie 2018 dintre care 11 persoane sunt deja incluse in supraveghere medicală datorită eforturilor Asociației Tinerii pentru Dreptul la Viața, Balti în cadrul imlimentării Modelului Optimized case finding and linkage to care /Community Initiated Treatment Intervention.

Scopul intervenției este de a îmbunătăți accesul CDI și partenerilor lor la serviciile de diagnoză HIV și de a asigura o continuitate maximă a serviciilor între testare, înregistrare dispensară în legătură cu infecția HIV, ajutând la stabilirea diagnosticului și acompanierea la timp pentru tratament, inițierea ART.

Această intervenție este organizată în cadrul Programului regional Răspunsuri rapide epidemiei HIV/TB pentru populațiile cheie din orașele Europei de Est și a Asiei Centrale, implementat în mun. Bălți de către Asociația Obștească „Tinerii pentru Dreptul la Viață”, Bălți, recipient principal Alianța pentru sănătate publică din Ucraina, cu suport financiar al Fondului Global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *