Ziua mondială de combatere a SIDA 2018

Ziua mondială de combatere a SIDA 2018

În ajunul Zilei mondiale de combatere HIV, Asociația „Tinerii pentru dreptul la viață”, Bălți a invitat funcționarii publici și colaboratorii Inspectoratului de Poliție să se testeze la HIV și prin intermediul propriului exemplu să îndemne locuitorii municipiului Bălți să facă același lucru pentru a avea grijă de sănătatea proprie și cea a oamenilor dragi.

Funcționarii publici ai Primăriei mun. Bălți și reprezentanții Inspectoratului de poliție au manifestat interes deosebit față de acest subiect și au beneficiat de testarea confidențială la HIV care s-a petrecut în unitatea mobilă specializată în prevenirea HIV a AO TDV Bălți care era amplasată în spațiul din fața Primăriei mun. Bălți iar mai târziu în fața Inspectoratului de poliție a mun. Bălți. Funcționarii publici în special au dat dovadă de responsabilitate și astfel, de testare la HIV au beneficiat 24 angajați ai Primăriei mun. Bălți. Persoanele de decizie au îndemnat locuitorii municipiului Bălți să se testeze la HIV prin intermediul unor mesaje video care ulterior vor fi difuzate la toate posturile de televiziune locală și vor fi plasate pe diverse rețele sociale, etc.

În paralel cu testarea la HIV, reprezentanții AO ”Tinerii pentru dreptul la viață” Bălți au comunicat cu funcționarii publici și reprezentanții poliției cu privire la întrebările legate de prevenire, tratament, îngrijire și suport în contextul infecției HIV/SIDA, precum și cu privire la importanța testării la HIV. Doritorii au participat la un concurs de întrebări și răspunsuri la subiectul actual și persoanele care s-au manifestat activ și au oferit răspunsuri corecte au beneficiat de cadouri – chipiuri, căni, brățare, breloace, oglinzi, pixuri, suvenire cu simbolul de 1 decembrie, etc.

Toate persoanele care au participat la discuții au beneficiat de materiale informaționale despre HIV/SIDA, despre testarea la HIV, despre Ziua mondială de combatere HIV.

Evenimentul dat a fost organizat în parteneriat cu Uniunea pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *